fredag 24. mai 2013

En liten alvorsprat til meg selv

God morgen,solstråle! Ja, jeg ser du er trøtt. At kroppen slåss for å få ligge bare litt lengre i senga mens selvforakten spiser opp energien din innenfra. Men du MÅ opp nå. Om under en halvtime ringer det på døra.

Så du gruer deg til å være sjef i eget liv idag? Til å fortelle noen andre hva du vil de skal gjøre og være den perfekte arbeidsleder...

Hei, vent nå litt her. Er det ikke akkurat det du trenger nå; å stoppe opp?
Ikke stagnere...
- som når kropp og hode går i vranglås midt mellom to gjøremål fordi du systematisk glemmer, et sekund her og ti der, hva du egentlig holder på med.
- eller når du henger i løse lufta mellom drøm, virkelighet og ei lydbok, fire timer i strekk mens tida, verden og venners kontaktforsøk flyter forbi deg som tåke i sirupsform,- og den nagende urosteinen i brystet gjør verden litt mer uoversiktelig og kroppen noen kilo tyngre for hver dag som går.
Nei, ta heller tilbake kontrollen og ro ned...
- fordi du innser du er sliten,
- og aksepterer at å flykte fra kroppens signaler bare gjør ting verre.- fordi du faktisk har muligheten til å overlate jobben med å snurre hverdagstannhjulene i flere timer idag, uten at du behøver føle skam eller selvforakt.

Vær stolt...!
- fordi du VELGER å stoppe opp. Til tross for at du får noia av å sitte på ræva med en kaffekopp mens noen andre ordner opp i kaoset ditt.
Husk hvilken fantastisk jobb du har gjort i det siste! Du har vært på nye steder og møtt nye mennesker som ville deg vel, og det har skremt vettet av deg. Du har kjent på følelser du ikke visste du hadde og pressa deg til å se hva du tåler og ikke. Er det rart om hodet kortslutter litt og kroppen roper desperat på søvn, synes du?

Ikke det, nei? Der ser du.

Slapp av nå, uten å gå i selvpåført koma. Det har du så inderlig fortjent!

4 kommentarer:

  1. Usedvaaaanlig fornuftig kjære ''følgebil''! Kjærleik.

    SvarSlett
  2. Gooooooo' du eeeee! <3 (og nå følte jeg meg sabla klisj(e)at, men d får så være:p)

    SvarSlett
  3. Tiltredes!

    Stjørdalshilsen

    SvarSlett
    Svar
    1. Om det bare var like lett å følge sine egne råd som å skrive dem ned, hadde man kommet langt...

      Slett